|
Årets
belønning af fødevarer:
En af de faste elementer omkring Københavns Madfestival er blevet offentliggørelsen af dagbladet Børsens Fødevarepris. Og hver eneste gang er økologiske virksomheder blandt modtagerne. I år var tre økologiske produkter blandt vindere i de 12 fødevarekategorier, som dette års konkurrence bestod af. Bemærkelsværdigt nok gik Børsens Fødevarepris for anden gang til en virksomhed, som har bragt økologisk kylling på markedet.
Prisen går til en virksomhed som har gjort noget særligt for danske fødevarer, og den tilfaldt i år Rose Poultry, som har formået at bringe den dansk produceret økologisk kylling på markedet. Med i prisen følger et gavekort på 100.000 kr. til annoncering i Børsen. Kyllingen fra Rose Poultry vandt samtidig diplom i kategorien for kyllinger og blev rost i høje toner af dommerne for sin smag. Dommerne var var kokke fra blandt andet restauranterne Noma og Formel B. De mente dog ikke, at den økologiske kylling kunne komme helt op på siden af den den højt estimerede Bresse-kylling.
- Bressekyllingen kan man ikke slå. Det er en Rolls Royce. Men Rose kyllingen er en Mercedes, eller en Jaguar, den er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Og den kommer på menuen i min restaurant!," lovede kokken Cardenau, som er medejer af restaurant Le Sommelier og Umami. Blandt diplom-vinderne var også Hanegal, som tidligere har vundet Børsens Fødevarepris med en økologisk kylling. Denne gang vandt Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard diplom i kategorien "frossen fisk" med fisken Tilapia - fra økologisk opdræt i Israel.
Den tredje økologiske diplomtager var virksomheden Urtekram, som fik diplom blandt krydderierne for sin "medium stærke karry". Produkterne til konkurrencen er alle produkter, som kan købes af almindelige forbrugere. De købes i butikkerne og præsenteres så i en blindsmagning for dommere, der som hovedregel består af kokke fra kendte restauranter i København. Af diplomvinderne vælges så modtageren af årets fødevarepris, som gives til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats for at bringe et nyt produkt på markedet. Blandt modtagerne af fødevareprisen har også tidligere været økologiske virksomheder. Blandt dem bageriet Il Fornaio. Også Irma har - i samarbejde med kødvirksomheden Friland - modtaget prisen. |
|
||||||||