I juni
holdes Skandinavisk Workshop om økologisk specialkorn. En del af
arrangementet foregår på øen Livø i Limfjorden.
Programmet indeholder sideløbende aktiviteter, og på tilmeldingsblanketten
bedes I vælge, hvilke aktiviteter I ønsker at deltage i.
Der er en
session, der foregår på engelsk og ligeledes en markvandring, der vil
foregå på engelsk. I programmet er der sat tid af til at fremvise og
eventuelt sælge medbragte produkter.
Det koster
975 d.kr. at deltage i arrangementet. Beløbet dækker hele arrangementet
inklusiv forplejning, overnatning og transport til og fra Livø.
Tilmeldingsfrist: 21. maj 2012
Efter denne dato kan der dog stadig være mulighed for at tilmelde sig, men
da vil prisen være 1500 kr.
Overnatning
Overnatning og forplejning varetages af Livø Feriecenter. Overnatningen er
i huse, hvor der er soverum, hvor der kan sove 2 til 6 personer i hvert
rum. På tilmeldingsblanketten er der mulighed for at skrive, hvem man
ønsker at sove sammen med. Såfremt du/I ønsker eget rum, sker dette for
egen regning og skal arrangeres via henvendelse til Livø Feriecenter på
tlf.nr. 98 67 63 62 eller e-mail
livo@livo.dk.
Transport
Der er arrangeret fælles færgetransport til og fra Livø. Færgen afgår fra
Rønbjerg mandag d. 18. juni kl. 17.00 og fra Livø onsdag d. 20. juni kl.
9.00 Såfremt du/I ønsker at tage en anden færge koster det 85 kr., og
færgetiderne kan ses på http://www.livo.dk (link til venstre nederst på
siden ’Livø-færgen’). Der er mulighed for at blive transporteret til og
fra Rønbjerg via Hobro station. Der vil være afhentning fra Hobro station
mandag d. 18. juni kl. 15.30. Der vil være mulighed for at blive sat af på
Hobro station onsdag kl. 11.00 eller kl. 16.00, hvis man deltager i
ekskursionen til Falslevgård og Agrologica).
ProgramMandag 18.6: | Kl. 17.00 | Afgang mod Livø fra Rønbjerg færgehavn
| | Kl. 17.20 | Ankomst og indkvartering Livø | | | | | Kl. 18.30 | Aftensmad | | | | | kl. 20.00 | Cafe indlæg (20 min. oplæg efterfulgt af diskussion)Johan Swärd/Anders Næss, landmand: Arbejdet med de gamle kornsorter og specialkorn i NorgeAnders Lunneryd, landmand: Arbejdet med de gamle kornsorter og specialkorn i Sverige
| | | | |
Tirsdag 19.6: | kl. 7.30 - 8.30 | Morgenmad | | kl. 9.00 - 10.30 | 2 oplæg af 30 minutter og 30 minutter til diskussionLisbeth Johansen, direktør GrainActive A/S: Optimering af kvalitet i rugbaserede bageriprodukterErik Tybirk, planteforædler og ejer af Knold og Top: Mikroforædling
| | kl. 10.30 -11.00 | Pause | | kl. 11.00 -12.30 | Workshops: kornsmagning Bi Skaarup, arkæolog, forfatter og madhistoriker & Søren Damgaard, diætist, kok og kogebogsforfatter
| Markvandring | kl. 12.30 13.30 | Frokost | | kl. 13.30 15.00 | Cafe indlæg (30 min oplæg og 30 minutter diskussion)Peter Mose Jensen, arkæolog: Hvilke kornarter har været dyrket i Danmark i tidernes løb? Gerrard Starr, PhD studerende: Aromaegenskaber i moderne hvede og landracer
| | kl. 15.00 16.30 | Markedsplads: Medbragte produkter kan fremvises og sælges
| Kaffe, brød ogkage buffet | kl. 16.30 18.00 | Presentations (30 min presentation and 30 min discussion)Eva Vinze, Århus University: Baking quality in barley Hans Larsson, Alnarp.: Kvalitet af gamle sorter
| Markvandring | kl. 18.00 19.00 | Cafe indlæg (1 times oplæg inklusiv diskussion)Eva Lydeking-Olsen, ejer af Optimal Næring: Variation i intolerance overfor forskellige kornarter og kornprodukter
| Fieldwalk | kl. 19.30 | Festmiddag | | | | |
Onsdag 20.6: | kl. 7.30 - 8.30 | Morgenmad | | | | | kl. 9.00 | Afgang fra Livø | | kl. 10.30 | Ankomst Falslevgård/Agrologica | | | Markvandring og frokost på Falslevgård og hos Agrologica
| | | | | kl. 15.00 | Afgang | |
Læs mere om program og
tilmelding på:
Kulturplanter.dk
|