|
Find
økologisk restaurant Om økologiske
restauranter: Tidligere valgte en del restauranter blot at have et stort forbrug af økologiske råvarer uden at markedsføre hele restauranten som økologisk - og nogle gør stadig dette. På ØkoWebs oversigt over økologiske restauranter er der taget udgangspunkt i myndighedernes registreringer, men der er dog gjort enkelte undtagelser. Blandt andet har nogle økologiske landmænd, som har servering valgt ikke at registrere sig som helt eller delvist økologisk restaurant, da de opfatter sig som fuldt økologiske og derfor ikke har lyst til at sætte procenter på. Der er i oversigterne også medtaget spisesteder, som lægger vægt på brug af økologiske råvarer og mad eller fx serverer økologisk fadøl eller andre specialiteter som almindelige restauranter ikke har. Her bygger oversigten på myndighedernes registreringerni forhold til de såkaldte spisemærker. I oversigterne skelnes mellem tre forskellige typer restauranter.
Økologisk restaurant
Delvist økologiske restauranter
Restauranter med et vist
forbrug af økologi Som gæst kan man således aldrig være sikker på, at al maden er økologisk men er henvist til at spørge om det enkelte spisesteds praksis. Dog vil maden på rigtige økologiske restauranter være næsten udelukkende økologisk.
Mærkning af restauranter
Køkkenerne bestemmer selv, om de vil opgøre økologiprocenten efter vægt eller efter værdi. Det betyder, at en restaurant med meget dyre økologiske vine eller dyrt økologisk kød kan opnå en forholdsvis høj økologi-procent ved at regne i kroner. Omvendt kan en café eller en bar, som især serverer drikkevarer også opnå en forholdsvis økologi-procent ved at regne i vægt - da drikkevarer som bekendt vejer meget. Der har været en del uenighed omkring det økologiske spisemærker og nogle - især økologiske landmænd med fx økologisk café på gården - har valgt helt at droppe spisemærket, selv om de i nogle tilfælde er 100 procent økologiske. |
|